Stjärnentreprenör


Våga vara Stjärnentreprenör 2011

Måndag 10 oktober

En dag tillägnad idéer, visioner, drivkraft och entreprenörskap. Vi lyfter fram vikten av företagandet, synliggör företagande kvinnor och vågar vara stjärnentreprenörer!

Dagen - som arrangeras av företagarnätverken Siw och Idea - genomsyras av inspiration och kompetensutveckling. Årets framgångsrika och kreativa föreläsare delar med sig av sin stjärnglans och berättar vad det är som får dem att lysa. Mellan varven minglar vi, äter en bit och ser oss omkring bland utställande företag.

På kvällen arrangeras en affärsgala då Årets Stjärnentreprenör koras, med pompa och ståt, underhållning och bubbel.


Vi är i full färd med att färdigställa layout och textmassa till inbjudan, program och affischer. För kontinuerlig uppdatering gå in här eller på sidan Våga vara Stjärnentreprenör på Facebook. Gillar du oss håller vi dig uppdaterad om en energikick du inte får missa i höst!

Låt oss presentera denna gnistrande uppsättning talare:
Isabella Löwengrip, Löwengrip Invest, är tonårsbloggaren som blev riskkapitalist. När Isabella som sextonåring drev bloggen Blondinbella med en halv miljon läsare i veckan värderades den till fem miljoner kronor i annonsintäkter. I dag figurerar hon ofta i media som ett ansikte för sin generation, driver ytterligare fyra företag och är en omtyckt och anlitad talare. Under Stjärnentreprenörsdagen talar hon på temat ”Från blogg till brand” om hur man når ut och kommunicerar med sin målgrupp i sociala medier. http://www.isabellalowengrip.se
 Karin Klerfelt driver utbildningsföretaget Astarcan http://www.astarcan.se och håller föreläsningen “Jacka upp priset – SLUTA fega! Paketera och sälj! Kort introduktion till Lilla säljskolan med tips på hur du ökar ditt affärssjälvförtroende.Tycker du att ditt erbjudande är värt mer och vill höja dina priser? Vill du veta mer om hur affärsprocessen fungerar  och hur du kan paketera och ta betalt för dina produkter och tjänster? Var går gränsen mellan att jacka upp priset och att prisa ut sig? Hur kan du argumentera för ett högre pris?

Veronica Hedenmark räknades ut som förtidspensionär av Försäkringskassan vid 19 års ålder eftersom hon är fysiskt funktionshindrad. Idag driver hon VH Assistans med 800 anställda.

- Varje dag vaknar jag med ett bevis på min förmåga som entreprenör, och varje dag får jag ägna mig åt det intressanta och roliga ledarskapet. Samtidigt som jag skapar något för mig själv, skapar jag något åt andra.
Länk till reportage om Veronica i SVT från 2009

Angeli Sjöström är vår mingelexpert! Här är en länk där Angeli delar med sig av sina tips för att bli en superminglare: http://qoolaqvinnor.se/index.php?option=com_content&view=article&id=311:bli-en-superminglare&catid=49:coaching&Itemid=183 

- Jag har aldrig fått ett jobb genom att skicka in ett cv eller genom att leta i tidningar utan jag har fått mina jobb genom att mingla och nätverka.

Angeli är organisationsutvecklare och processexpert och driver företaget Processrum, www.processrum.se. Hon är en omtyckt och ofta anlitad föreläsare och moderator. Här kan du läsa en intervju med henne från juni i år: http://www.mnc.se/?page=page4e1565bb5892e
 
Hon är också delägare i MinKarriär.se och står bakom koncept som modpassion.se och medlemsutveckling.se.

Moderator för dagen är Anna Bystedt, programledare i radio med många strängar på sin lyra. Hon är en fd flygvärdinna som numera arbetar bl a som radiopratare på 102.6, Guldkanalen, och leder morgonshowen mellan 06-10 på vardagarna. När Anna inte är radiopratare håller hon föreläsningar, är moderator, konferencier, spelar in filmer och skriver böcker, samtidigt som hon är fru och mamma till fyra barn.På kvällen blir det mingeljazz med tre glada jazzgossar från Skurups folkhögskola, vi minglar loss, dricker bubbel och äter mingelmat (som ingår i priset för det här är en lyxig dag)  och lyssnar på Janna Eriksson från Teater Kapija som har satt ihop ett litet program bara för oss. Allt detta leder fram till det högtidliga utdelandet av utmärkelsen Årets Stjärnentreprenör! 

Du är varmt välkommen till denna stjärnspäckade dag!

 Mingelmat och fika ingår. 

Kostnad heldag 12.30-20.30 595 kr. Medlemmar i Siw och Idea får 50 kr rabatt på 1 biljett.

Biljettköp/faktura: marie.ivarsson@frired.se, 070-620 67 53 


Dagsprogram

12.30  Registrering och kaffe
13.00  Välkommen! Dagens program
13.15  30 nya affärsidéer
13.45  Föreläsare Veronica Hedenmark
14.30  Föreläsare Angeli Sjöström
15.15  Paus med frukt och dricka
15.45  Presentation Almi, Sv Näringsliv, Företagarna
16.15  Föreläsare Karin Klerfelt
17.00  Föreläsare Isabella Löwengrip
17.45  Sammanfattning
18.00  Mingel, mat och bubbel
19.30  Underhållning och prisutdelning
20.30  Vinbar


Vi tackar våra sponsorer och samarbetspartners som