måndag 26 september 2011

De nominerade är...

De nominerade presenteras i bokstavsordning på efternamn. Röstning sker fram till 6 oktober kl 17.00 bland medlemmar som betalt medlemsavgift för 2011 i nätverken Siw och Idea. Bli medlem nu så kan även du rösta!

Din röst på någon av dessa gnistrande stjärnor skickas till Jeanette Bohman, siw_jeanette@live.se eller Anita Landinger, landfors@minpost.nu. Dessa två adresser gäller även för att bli medlem i något av nätverken.“Min personliga vision som företagare är att människor ska förstå hur viktig den dagliga kramen är och hur den underlättar kommunikationen . Jag hoppas kunna bidra till en bättre värld där människor möter varandra  med respekt och kärlek varje dag.”
Ingrid Berner

Jobsatisfaction
Rugs for Hugs


Jobsatisfaction är ett konsultföretag inom ledar- och verksamhetsutveckling som arbetar med kärnverksamhet
och mentalitet utifrån ett helhetsperspektiv. Målet är att ta vara på alla kompetenser och skapa arbetsglädje för att göra verksamheten mer produktiv.

Rugs for Hugs producerar en designad matta för kramar. Beröring är livsviktigt, men mattan fyller också funktionen att få människor att stanna upp, vara nära och bry sig om varandra. Mattan kan användas som ett pedagogiskt verktyg för att motverka utanförskap och mobbing på arbetsplatsen eller i förskole-/ skolverksamhet.

Mattan har två år på nacken som färdig produkt och har rönt stor uppmärksamhet i media i hela landet. Den har  flugit utomlands i och med att ett par i England gifte sig på den i kyrkan!

Omtanken om människor finns även i produktions- och försäljningsprocessen, som sker enligt fair trade-regler.

– Min personliga vision som företagare är att människor ska förstå hur viktig den dagliga kramen är och
hur den underlättar kommunikationen. Jag hoppas kunna bidra till en bättre värld där människor möter varandra med respekt och kärlek varje dag.

www.rugsforhugs.com
www.jobsatisfaction.nu
”Min personliga vision är att hålla liv i de gamla teknikerna och
handarbetet och föra dem vidare till en yngre generation. Jag är
en textil- och färgnörd, känslan och strukturen av tyg gör mig
lycklig! Mer färg i vardagen gör oss glada, starka och varma i själen!”

Helene S Lundberg

Coolwool
Insperance


Coolwool är en internetshop för ull- och pysselälskare där Helene bland annat säljer egendesignade yllebroderikit. Shopen byggs upp så att den blir komplett med material i alla färger och med en bredd så att alla kan hitta något.
Shopen ska ge inspiration så att folk ska kunna använda saker som de har hemma - ”den kompletta nätbutiken för textilnördar”.

Genom Insperance har Helene producerat 23 böcker som, lågt räknat, sålt i 260 000 exemplar i Skandinavien och resten av världen. Målet är att nå ut och visa att alla kan handarbeta och pyssla, man behöver inte vara konditor för att dekorera en tårta. Man måste våga prova. Alla kan om man bara försöker. Begränsningarna finns bara inom oss själva.

- Min personliga vision är att hålla liv i de gamla teknikerna och handarbetet och föra dem vidare till en yngre
generation. Jag är en textil- och färgnörd, känslan och strukturen av tyg gör mig lycklig! Mer färg i vardagen gör oss glada, starka och varma i själen!


“Förebilder, gemenskap och hjärta är grundstenarna
för mig. Jag ger aldrig upp när jag tror på något
– jag driver min idé tills jag får den att blomstra.
Begränsningar är hinder uppsatta av oss själva .”Annakarin Sjöberg


Sidsid
Annakarin Sjöberg


Sidsid är ett designföretag som jobbar med hantverkare och designers i fattiga länder, säljer produkterna vidare och låter en del av avkastningen gå till utvalda organisationer som verkar för att människor ska hitta sin egen väg ur fattigdomen.


I företaget Annakarin Sjöberg är Annakarin frisör/makeupartist med hela världen som arbetsfält. Annakarin har stylat stjärnor som bl a Madonna och Carola, de flesta stora modeller och har arbetat för de stora modehusen.

Mot bakgrunden av erfarenheter från sina två verksamheter arbetar Annakarin för att skapa bra förebilder för
kvinnor, särskilt de unga. Hon bokar gärna modeller vars utseende går efter ett annat skönhetsideal än det gängse och föreläser på skolor om skönhetshetsen som skapas av skönhets- och modeindustrin. ”Skönhet handlar om att framhäva det bästa hos individen, inte att vi ska tvingas in i en ouppnåelig idealmall”.

- Förebilder, gemenskap och hjärta är grundstenarna för mig. Jag ger aldrig upp när jag tror på något – jag driver min idé tills jag får den att blomstra. Begränsningar är hinder uppsatta av oss själva .

www.sidsid.se
www.annakarinsjoberg.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar